Vuggestue og hverdagen i spanien

Vuggestue og hverdagen

Puha, at være mor, alene i dagtimerne, i knap 2 mdr kræver da sin lady! Det skal jeg da lige sende et postkort og hilse at sige. 2 dejlige drenge, i 2 forskellige aldre, med forskellige behov i løbet af dagen, kan blive en lille udfordring. Så de 2 små trængte (og moren) til at starte i skole og vugger og få anden social stimuli.

Da Carlos begyndte i skole, gik der få dage før vi begyndte at besøge vuggestuer til Vegas.
Jeg havde selvfølgelig googlet (igen…) alt hvad jeg kunne, for at finde vuggestuer i nærheden af vores bolig eller i nærheden af Carlos’ skole. Men igen, google i Spanien på de områder er altså ikke super informative/opdaterede. Men de fleste har da en email adresse, som man kan kontakte, og faktisk prioriterede jeg dem som jeg også kunne finde på facebook, så kan man mærke at der er nogle levende mennesker bag og der er forældre, som kommenterer billeder og anmeldelser på siden fx.


Besøg vuggestuer

Vi bookede besøg hos 3-4 forskellige vuggestuer, og den første vi besøgte, følte jeg mig tryg inden vi kom, da hun talte fint engelsk. Hvilket bestemt er en fordel, når vi nu ikke mestrer det spanske endnu.
Da vi kom ind, var stemningen fin, ungerne sad med hver sit puslespil og nørklede, vi blev hurtigst vist rundt og så væk i an afsides afdeling hvor vi kunne snakke lidt. Men jo mere vi fik talt med lederen, desto mere fandt vi ud af, at Vegas på ingen måde skulle gå der. Der var alt for meget kæft, trit og retning, og på mange punkter virkede det som om hun opdragede ungerne med frygt og ikke kærlighed. Og de små smilede heller ikke rigtigt da vi var der.
Benjamin kunne ikke tage med ud og besøge flere, så beslutningen var ligesom op til mig efterfølgende.
Dernæst besøgte jeg også en mindre, med masser af overskud til de små, ungerne kaldte hende der havde den for Abuela (bedstemor) det var ret sødt, men de skulle selv have mad med og de have ingen undendørs leg, det bliver simpelthen for småt for bassen.
Sidste skud på stammen, var de super søde og der var god kemi, der var flere børn end det andet sted, men flere på Vegas’ alder. Så jeg endte med (selvfølgelig med Benja med på sidelinien) at vælge den, der er udearealer, god hjemmelavet mad, søde pædagoger, børn på samme alder mm. Vi havde også fået anbefalet en skøn vuggestue hernede, hvor dem vi kender har deres datter i, men den ligger lidt i den gale retning desværre.

Da vi meldte Carlos ind i skolen, fandt vi ud af, at Vegas faktisk kan/skal starte pre-school til September, allerede, og vi har søgt at han kommer på samme skole som Carlos. Det er børnehave, men nok bare en tand mere struktureret og så som en del af skolens arealer. Vi ved mere i Juni om han er “kommet ind”.

 

Ting man kan forberede sig på når man skal ud og kigge vuggestue: (for det ER anderledes end i Danmark)
– Vigtigst! Smiler ungerne? Er de glad og er der plads til leg?
– Får de mad, eller skal I selv medbringe?
– Har de udearealer?
– Lad være med at tænke over, at normeringerne er anderledes end i DK. Men se om de har overskud til de små, og ikke suser rundt fra den ene til den anden.
– Maden er anderledes, (ja, nogle steder er der sukkersnacks hver dag til de små) men i den vi valgte er der skøn homecooked meal hver dag og ingen sukkersnacks. Men altså… får de en sukkersnack, så herre gud..
– Afhængig af alder, så søg på Guarderia / Nursery / Kindergarten / Preschool / Escuela Infantil “område” så burde der dukke lidt op på googs
– Spørg ind til indkøring, det er ikke alle steder at forældre har adgang til vuggestuen. Men de er søde til at lave stille og rolig indkøring.
– Når man henter og afleverer, ringer man på, og så åbner de døren og derefter henter dit barn. Man har ikke adgang til vuggestuen som forælder. Så snus til Jer hvad i kan den første dag 🙂

 

Indkøring
Der hvor Vegas, er startet, laver de ikke indkøring med forældrene til stede. Som de sagde, han bliver ked af det, og det er ikke sjovt for dig at se.  Så om han er der, med mig først, og SÅ bliver ked af det dagene efter, giver selvfølgelig heller ikke mening. Men helt ærligt, jeg kommer jo fra et samfund hvor vi pakker vores unger ind i vat?? Kan I ikke lige tage hensyn til mig.. Jeg mener, DET, hva’?!
Nå.. I guess not, og det er jo egentligt fint,  den slags indkøring, er nok mest for mors skyld og ikke børnenes 😉

Første dag, ked af det baby. Anden, tredje dag ked af det baby. Mor er ved at brække sig af dårlig samvittighed. De efterfølgende dage, ked af det baby, mor kører og opholder sig ikke i nærområdet imens. Det var hæsligt!!! Især, fordi Vegas faktisk også var ked af det, da vi hentede ham. Men.. det er fordi man ringer på, når man henter/afleverer og han er seriøst ikke vant til den lyd. Han har altid reageret pludseligt og nervøst når han hører en ringklokke. Vi har aldrig brugt det i Solrød (kom bare ind, døren er ulåst) og i vuggestuen i Danmark, er det heller ikke noget man praktiserer.
Så han reagerer lidt på den skide ringeklokke, men altså, den ringer jo hver dag, så tænker at han vænner sig til det relativt hurtigt. Ovenihatten, så har han været hjemme med mig i 2 måneder straight, så jeg trøster mig med at skulle han “tilbage” i sin gamle vuggestue i danmark, så ville det også være hårdt..

Her er der ren og skær “du har været dygtig idag, belønning med Kinderæg, just sayin’!
Vegas i ny spansk vuggestue

Nu er vi så ramt af sygdom, lige inden påske nappede vi øjenbetændelse, og herefter noget influenza, feber hejs, som nu (dagene efter påske) er forkølelse og hoste. Så det er vel noget med at “starte lidt forfra med indkøringen igen når han er rask – jeg tænker imorgen) Jeg har fra en ny skøn veninde hernede, hørt at de var ramt i 2 mdr da de startede indkøring med deres pige.. Grrrrr, alle de nye baktusser..
Men det går godt, han er gladere, han er begyndt at lege dernede og spiser. Når baby spiser, er mor glad!

 

Hverdagen lige nu
Lige nu er dagene at Carlos bliver afleveret kl 9 sharp, og derefter afleveres Vegas 9:15 og så henter jeg Carlos kl 14 igen og herefter drøner vi sammen over og henter Vegas. Så er vi hjemme 1430 til at lave ballade resten af dagen!
Så det der med at vi så frem til at få flere timer i døgnet og mere tid med ungerne, det er i den grad gået i opfyldelse!

Jeg henter dem tidligt og der har jeg som regel handlet ind, fikset det der skulle fikses, og så spiser vi en  “merienda” ved 17 tiden, og først ved 20 tiden spiser vi aftensmad.  Ungerne kommer i seng ved 21 tiden i hvert fald for den lille. Det er SÅ skønt! Mit vækkeur, ringer 730/8! Jeg elsker det!.. Vi har den grad fået flere timer i døgnet! Og solskin…

 

Vegas i ny spansk vuggestue

Vegas i ny spansk vuggestue

Vegas i ny spansk vuggestueMor er glad for donuts… Så kan lige så godt lade som om det er for ungernes skyld at vi lige dropper forbi Dunkin… Truth be told, så spiser Vegas 2 bider og øjnene på den dér, så magter han ikke mere..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *