Cookie Brownie Kage og Økologisk Rosé

Brownie Cookie Kage Opskriften

Okay… Den her er vild nok. Jeg lagde lidt af den op igår på min instagram, og er blevet spurgt på opskriften, og den kommer sgu da selvfølgelig hér!

Den er sindssygt nem at lave, tager ikke så lang tid at bikse sammen, og bager fint alene, mens du kan nyde kaffen i solen

Cookie Brownie Kage og Økologisk Rosé

 

Cookie Dejen:
115g blødt smør
4 dl hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
3/4 tsk (flage) salt
1 1/4 dl sukker
1 1/4 dl moscavado sukker
1 tsk vanille
1 æg
100 g groft hakket chokolade (Vælg en god af slagsen, ikke bare en almindelig smeltechokolade, men en god 70-80% Valrhona eller Lindt – du kan også bruge lysere chokolade, det er helt valgfrit)

Brownie Dej:
115 g smør
100 g. chokolade (Samme som ovenstående)
3,5 dl sukker
3 store æg
1/2 dl. usødet kakaopulver
1/2 tsk (flage) salt
1 3/4 dl. hvedemel

 

How to
Cookie Dejen:

  1. Varm ovnen til 175 grader (alm, ikke varmluft)
  2. Kageform (Jeg bruger en firkantet, lidt større end et A4 ark) smøres i bund og kanter, herefter dækkes med bagepapir – lad gerne være plads til at siderne hænger ud over.
  3. Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen. Hvis du har overskud, så sigt det lige igennem først.
  4. Pisk i en anden skål, smør og sukker sammen til det bliver lyst og fluffy, ca 6 min. (Hep for røremaskinerne!) Sæt farten ned på maskinen og tilsæt ægget til det er blandet godt. Rør vanillen i. Tilsæt til sidst melblandingen i og vend det sammen.
  5. Tilsæt groft hakket chokolade i dejen og vend det sammen med en dejskraber.
  6. Sæt til side og lad den hygge sig.

Brownie Dejen:

  1. Smelt smør og (hakket) chokolade sammen i en skål, henover et vandbad. Når det er lækkert og ensartet, tager du den af  varmen
  2. Pisk sukkeret i, lidt af gangen. Herefter tilsæt et æg af gangen og pisk til ensartet masse.
  3. Tilsæt herefter kakaopulveret (sigt gerne) og salt
  4. Vend melet i, til ensartet dej

SÅ!

  1. Hæld dejen i formen, glat ud med dejskraberen.
  2. Herefter lægger du generøst lag af cookie dej henover brownien, gerne med lidt luft imellem crumbled af i mindre stykker.
  3. Herefter dækker du kageformen med folie med bagepapir på indersiden (Jeg folder det selv uden om et ark bagepapir) og sætter i ovnen, bag i 20 min.
  4. Fjern folien og lad den bage videre i ca. 28-30 min.
  5. Check med tandstik (eller hvad du nu bruger) om den er færdig, hvis der våd dej på den når du stikker den ned midt i kagen, så lad den bage 2-3 min mere, og check igen. (Den må gerne være liiiidt snasket, hvis man er til det.. )
  6. Lad den køle af på en rist i formen, når den er kold, tager du den ud af formen i bagepapiret og skører den i ønskede str små kvadrater og klar til servering.

Den holder sig i et par dage i køleren i en luftæt beholder.

Haps!

Servér den gerne til et lækkert glas rosé, vi fik en SKØN økologisk vin af slagsen fra Økovejen.dk, som du kan finde lige hér. Den har sådan en let perlende effekt, som passer perfekt til sådan en god gang tung kageværk. #Selvtak!

Min venindes første kommentar var helt køligt, “Det er den bedste kage jeg nogensinde har smagt..”
Okay, bum.. Så ud i køkkenet og fyr den af, tag mig lige på Instagram hvis I laver den da!

(Jeg har desværre ikke flere billeder, for det hele røg ned i skrutten med det vuns…)

Cookie Brownie Kage og Økologisk Rosé
Cookie Brownie Kage og Økologisk Rosé

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *