Spansk Vuggestue

ODE to Spanish Moms!

Jeg kan ikke andet end at blive lidt fascineret af den spanske måde at gøre tingene på. 
Det er en stor “Chill Pill Slap in Tha’ Face kinda way!” Aflever dit barn, hav en god dag. Luk døren og stol på at det vi gør er rigtigt for dig og dit barn. Hej hej!


Det her er ligesom mit talerør og måde at få vendt tankerne i hverdagen, netop omkring vores flytning til Spanien og få set nogle situationer med andre øjne end de vante og trygge.

Her må jeg da så lige give den op for de spanske mødre! De er simpelthen så bad-ass! Ja, der ligger selvfølgelig mange årsager bag og hele kulturen og opdragelsen i de varme lande ER unægteligt bare anderledes end i Danmark. No shit, Sherlock.

Men altså.. Vi danskere råber SÅ tit op over de jammerlige forhold vi har i Danmark, vores velfærd kunne være bedre, institutionerne, sygehuse, skoler og meget mere. Og så bliver der bestemt også tit påpeget at politikerne, burde få hovedet ud af busken ( ..jeg var ved at skrive noget andet.. ) og se sig om i verden hvordan tingene nemt kan køre på andre skinner i fx Sverige, og netop også hernede. Til det, vil jeg altså bare lige sige, at det ville være lige så sundt for danskere at få lidt frisk ilt til hjernen, og komme ud og opleve verdenen. Altså, den der verden, lige ude på den anden side af de nok så trygge rammer, INDEN man begynder at brokke sig.

Min helt egen personlige erfaring, oplevelser og holdning (?!) kommer så her.
Og hæng nu godt fast, for det er ikke pakket i vat, eller bløde pædagogiske vendinger for at folk med bløde hatte skal forstå budskabet.
Helt enkelt, så kan man lære meget af at snuse lidt til andre lande og kulturer og lige stoppe op og tænke sig om.
I Danmark er skatten relativt høj, nuvel, I får også en del for det. Fx, så får i 3 pædagoger til 12 børn på en stue i vuggestuen. (her ved jeg selvfølgelig ikke hvordan de råder over timerne eksakt, men når jeg har hentet/bragt den mindste i Solrød, har de været 3 pædagoger, morgen som eftermiddag) I Spanien, her taler vi privat vuggestue, er der 4 pædagoger til ca 30 børn. De er ikke stueopdelt, men har fællesområder og selvfølgelig plads til at trække ud i grupper når det passer til  aktiviteterne.
Jeg har aldrig ( vi har været heldige, I know) oplevet kaos i den danske vuggestue, hverken når vi henter eller afleverer, men jeg kan læse mange kronikker, omkring det problem i nogle institutioner og de kan måske lige give Spiren i Solrød et kald og høre hvordan de går det hele så pisse godt, en dag?
Hernede, heller ingen kaos. Børnene er glade, når man henter og afleverer, pædagogerne smiler stort og kysser mit barn godmorgen, nærmest gnasker i kinderne. Det er der plads til, selvom de har 7-10 børn pr pædagog. De får varmt hjemmelavet mad hver dag (Der dufter himmelsk siger jeg lige!!)
Spanske børn er så godt opdraget, det kan vi jo se på børnene vores store drengs klasse. Altså, børnene lider formentligt, ingen nød. De har en god tryg hverdag, med faste pædagoger og korte dage, men ja, den er ANDERLEDES end den danske. De er omsorgsfulde, de tager sig virkelig godt af Carlos. De har kortere skoledage, men de sidder stille og lærer. De kalder lærene for Seño og Profe (til hhv. damer og herrer, altså Frk og Hr. agtigt, det er respekt!) De har respekt for de ældre og andre forældre, uden at det er kæft, trit og retning. Og det passer rigtigt fint i mit verdenssyn. Respektér læreren, andre voksne, hør efter, lær, vis omsorg osv.
Jeg tænker bare, at holdningen med at brokke sig over det danske system, burde stoppe. Man må lære at tage ansvar for sine egne børn, giv dem en sund indstilling til at gå i institution og skole, STOL på at pædagogerne gør deres arbejde godt nok. Lad vær med at blande Jer i deres hverdag eller pædagogernes arbejde for den sags skyld.

 

Normeringerne tror jeg er fine nok i Danmark, det fungerer jo i andre lande. Men deres arbejdsopgaver, spænder måske for vidt, så der er for lidt fokus på at være der for de små og ikke dokumentere og drukne i papirarbejde. (Diskussionen og argumenterne kan selvfølgelig bores dybere, men lægger helt uteknisk, usagligt og personligt ud)

Hernede, BAD ASS tilstande for en dansk mor.
Jeg siger det bare. Ring på, aflever dit barn til en fremmed (endnu) der kun taler spansk og STOL nu trygt på, at det de gør er rigtigt! Han bliver jo ikke pryglet, hængt til tørre, har lort i bleen, ingen mad, kradsemærker i øjnene eller noget som helst når jeg henter ham igen, hva’!? De har bare en vis autoritet, der udstråler “I’ve got this!” Dét er jeg fan af!
MEN, jeg har bare SÅ ondt i maven, når jeg afleverer om morgenen. Han vil ikke i vuggestue. “Jeg HAR vuggestue, mor”! … Men han er også “HAR i seng, mor” hver aften, så.. lige nu gælder det bare, alt han tror han kan bestemme.
Nå’m Vegas, vil ikke i vuggestue. Han er ked af det, og endnu mere  ked af det når dørene åbner, og når jeg henter ham bliver han fortrøstnings ked af det, når han ser sin mor. Men han smiler efter 2 sek og har ikke et spor af hævede-jeg-har-grædt-hele-dagen øjne, og jeg ved jo at han har det godt. For ham lige nu, handler det om tryghed og den får han hjemme i det nye hus. Vuggestuen er nyt og ukendt. Det er HELT okay.

I Danmark, har jeg aldrig praktiseret pyller-mor fænomenet. Bakker op og støtter vores børn i at blive selvstændige stærke små individer, så langt deres personlighed rækker til det. Indkøringsfasen i Danmark, har jeg aldrig hysset over, herregud, det er skønne mennesker, der går glade børn og de har fuldstændig styr på situationen.

Jeg kan ikke andet end at blive lidt fascineret af den spanske måde at gøre tingene på, og blive lidt pyller i kasketten over det. Men det er altså bare en stor “Chill Pill Slap in Tha’ Face kinda way!” Aflever dit barn, hav en god dag. Luk døren og stol på at det vi gør er rigtigt for dig og dit barn. Hej hej!
Det kunne man lære meget af i Danmark. Det er helt sikkert!
Lige nu sidder jeg så med ondt i maven, (mere end den vi skal slæbes med en gang om måneden, der så også inkluderer hormonbisserne) og overvejer om jeg skal begynde at ryge..
Bare lige for at, få et chill-pill moment!… Ingen pyller.. Det kan ikke betale sig i længden.
Lidt billeder fra påsken og chokoladejagt i haven 🙂
Spansk Vuggestue Spansk Vuggestue Spansk Vuggestue Spansk Vuggestue Spansk Vuggestue Spansk Vuggestue
Og så en lille lyst til at referere til denne klumme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *