Going Somewhere

Going Somewhere again..

Med et change of scenery på Instagram, er der en del har selvfølgelig spurgt ind til vores nye tilværelse.
Eftersom der er sket lidt ændringer i vores omgivelser, tænker jeg at jeg ikke kan fuldende en blog om at flytte til Spanien, uden at fortælle at vi også flytter fra Spanien igen.

So we did.. Det har selvfølgelig ikke været en overnight beslutning, på nogen måde. Det har været en proces, med tanker og følelser der skulle vendes og drejes, mærkes og snakkes om. Af flere omgange. For mig også med tårer og forvirring, og noget “hva så nu?”, efterfulgt af beslutsomhed, målrettethed og glæde.
Katalysatoren for at vi flytter tilbage til Danmark, er uden tvivl det sociale liv for Carlos. Han er 9 år, og i vores optik er det sociale liv for børnene markant anderledes end den måde vi har børn på herhjemme.
Vores hverdag bestod i at de var i skole fra 9-14, og derfra, blev de fleste børn hentet af deres forældre og skulle hjem og spise (- sove, måske, dunno’?) og derfra skulle de til aktiviteter om aftenen/sen eftermiddag, stort set hver dag. Børnene i Carlos’ klasse havde måske 1 ugentlig fridag til leg eller i hvert fald uden planlagte aktiviteter. Og de børn der ikke blev hentet, blev på skolen til comedor(spisning)/ og efter skole aktiviteter til kl 16, og derfra videre til andre aktiviteter.

Hvilket betød at vi heller ikke kunne tage børn med hjem efter skole, som vi kender det i DK til legeaftaler (med undtagelse af, en af hans venner, men desværre også kun på hans “fridage”) og ellers legede de i weekenderne, så han var altså more or less stuck med sin mor og lillebror hver dag fra kl 14…  Det er altså ikke der, at et barn i hans alder udvikler sig, i min optik. Jeg tænker da bestemt at de udvikler deres selvværd i leg med andre på egen alder, altså nogle de kan spejle sig i og udvikle sig med. Det gør man sgu ikke med sin mor, errr’day..
Og jeg blev lettere pletskaldet af de 2 drenge, der seriøst trængte til anden stimuli end hinanden.

Ja legepladserne er møgfede, og de kunne snildt gå til aktiviteter, men jeg sender dem heller ikke afsted hver dag, der synes jeg også at den får for meget.
Det var mest af alt nok også fordi at vi havde prøvet at have en selvstændig dreng i Danmark, som selv kunne cykle i skole, selv kunne køre over til sine venner og evt. lige kunne stikke i kiosken, hvis jeg havde glemt at købe noget ind fx. Det giver bare en vis portion selvstændighed for barnet og en frihed for forældrene.
Og det vidste vi jo at vi kunne få igen i Danmark. Var vi kun taget afsted med en bett’ én som Vegas, jamen, så havde vi jo tilpasset vores nye liv herefter og ikke prøvet det andet, og ikke vidst hvad vi “missede ud på”
Og når de tanker nu er igang, er der ingen tvivl om at vi jo savnede vores netværk helt umenneskeligt meget! De daglige spontane ture, lige om hjørnet vennerne og trygheden ved at kende systemet.
Så well.. Summasummarum, er at vi jo er flyttet hjem til Danmark igen, og vores nye hood er bomben altså! Vi er flyttet ud på Sluseholmen, i det skønneste kanalhus.
Her er vand omkring os, når vi sidder i stuen og kigger ud, og der er (HOLD NU FAST!) børn i gården! Vi fik nøglerne fredag d. 1  og vi har nærmest ikke set Carlos siden. Der er i skrivende stund 13 børn derude, og 8 af dem har lige været inde og sige hej..
Det er alt hvad vi drømte om, forventede og mere til.
Det er her vi skal være de næste mange tusind år frem..
Carlos er nu startet på sin nye skole, og klub.. Alt er frit, han har nye legekammerater med hjem, går i klub, leger i gården eller går hjem til sine nye venner. Hvad mere kan man forlange? Han er vokset mindst en halv meter efter vi er landet.

Så, kort og godt! Spanien var optur, er optur! Elsker elsker elsker Marbella, det er helt sikkert! og det er heldigvis kun et på gensyn, for vi skal derned en del fra nu af. Det ser jeg frem til..

Der er jo også et par mennesker vi savner dernede nu jo..
Last Day in Spanish School
Last Day in Spanish School

 

Bye House!

Bye House!

IMG_2139

IMG_2142

IMG_2151 Going Somewhere
Going back home…
Velkommen til Slusen
Velkommen til Slusen

2 tanker om “Going Somewhere again..

  1. Det er fannerme dejligt i er hjemme igen!
    Jeg tænker vi er mange tøser der, har glædet sig ooog pt tænker paaarty in the yard, kids hang out og masse af kærlighed vino og kolde øl (Iben)!
    Velkom hjem fest!???❤️?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *